Hyra en bil

Att hyra en bil är det perfekta alternativet om man snabbt vill kunna resa på egna villkor. Jämfört med andra transportsätt behöver det nödvändigtvis inte bli så dyrt att hyra en bil. Det finns flera biluthyrare på marknaden och konkurrensen är tämligen hård. Du kan hyra en bil av några av de internationella uthyrningsföretagen såsom Hertz, Europcar och Avis. Det är ett mycket tryggt sätt att hyra en bil. Företagen har många kontor runt om i världen. Det finns också mindre lokala biluthyrare.

Boka hyrbil online med E-bilhyra – Spara 10%, boka här!

Fördelen med de större uthyrningsföretagen är att de i regel kan erbjuda fler bilmodeller. En nackdel kan vara att de ibland är något dyrare än lokala uthyrningsfirmor. Du kan också hyra en bil via företag som Sembo, Sky Tours, MABI, Statoil, Holiday Autos, Sunny Cars och Travellink. Titta efter vart du kan hitta din närmaste biluthyrningsfirma.

Var noga med att kontrollera vilka regler som gäller när du ska hyra en bil. Ibland räcker det inte med att du har ett körkort. Det är inte ovanligt att uthyraren kräver att du är 24 år och har haft ditt körkort i ett visst antal år. Förhör dig också om du får lämna landet med din bil. Detta är nämligen inte alls säkert. Innan du lämnar uthyrningsföretagets parkering ska du se till att göra en noggrann inspektion av bilen. Annars finns det alltid en risk att du får stå för skador som du inte själv åsamkat bilen. Kontrollera således att någon på företaget antecknar om du hittar någon ditintills oupptäckt skada på bilen.

När man ska hyra en bil är det också mycket viktigt att se till så att man är ordentligt försäkrad. Men det finns å andra sidan ingen mening med att vara dubbelt försäkrad. Läs därför på vilka ytterligare försäkringar som är bra att ha, förutom din hemförsäkring. När du ska hyra en bil så ska du vara generös med tiden. Detta för att du ska slippa stressa när du kör. Det är ingen bra kombination att vara stressad samtidigt som man kör en bil som är lite ovan med. Sedan är det också viktigt att du lämnar tillbaka din hyrbil i tid. Annars riskerar du att få betala en förseningsavgift. När du letar efter en hyrbil så ska du höra om fria mil ingår i hyran.

Om du hyr en bil utomlands så är det bra om du ber din uthyrare att gå igenom den juridiska terminologi som kan förekomma i et hyreskontrakt. Detta eftersom det annars kan vara tämligen svårt att förstå vilka regler som gäller när du ska hyra en bil.